dimarts, 18 de desembre del 2012

Cupcakes de galeta Maria



Aquesta tardor no està fent temps de tardor, oi? Hem passat calors sofocants, després un front fred molt fred que semblava que ens deixaria sense temporada de bolets, després una altra vegada caloreta, després nevades i gelades... Quina bogeria! Qui s'atreveixi a dir que això del canvi climàtic és una invenció dels ecologistes...





Bé, al que anàvem... amb aquest temps tan i tan boig ja porto 4 refredats en qüestió de pocs mesos i conseqüentment li acabo encomanant a tothom. Un matí ens vam llevar i el meu marit, com una sopa (pobret, li vaig enganxar jo!) em va dir amb veu de nas: "em podríes fer uns cupcakes, no?". Clar, una amb tot el sentiment de culpa que respon: "cupcakes? I de què els vols amor meu?" El que no m'esperava és que em digués: "de galetes Maria!" "de galetes Maria?" Doncs sí! De galetes Maria que vaig començar a fer els cupcakes! Per sort tenim galetes Maria per un regiment i per sort també els senyors del Mercadona fan unes mini galetes Maria molt cuques que ens serviran molt bé per decorar.
PER A LES MADALENES (surten unes 12-14)
  • 2 ous
  • 100 g de sucre
  • 120 g de farina
  • 60 mL d'oli
  • 1 c/p llevat
  • 1 c/c d'extracte de vainilla
  • 60-70 mL de llet semidesnatada 
  • 6 c/s de pols de galetes Maria (és a dir, galetes Maria trituradíssimes)
Es preescalfa el forn a 160ºC i es preparen les paperetes al motlle. Es mescla la llet amb l'extracte de vainilla i es reserva. En un bol mesclem tots els ingredients secs (farina, llevat i pols de galetes Maria) i es reserva. En un altre bol es mescla l'oli i el sucre. Un cop integrats s'afegeixen els ous un a un i remenant bé a cada addició. S'afegeix la meitat de la farina i es mescla bé. Després la llet amb vainilla que teníem reservada i finalment la resta de la farina. Mesclant bé a cada addició per tal d'integrar bé els ingredients i fer una massa homogènia. S'omplen les paperetes (recordeu que només 2/3 i que la mida de l'artilugi de les boles de gelat és la mida perfecta) i es couen les madalenes uns 20 minuts o fins que en punxar-les amb un escuradents aquest surti net. Un cop cuites, treure del forn i deixar reposar 5 minuts. Després treure del motlle i deixar refredar totalment damunt de la reixeta abans de decorar.

PER AL FROSTING

  • 120 g de mantega sense sal (prèviament treta de la nevera com a mínim 1 h abans)
  • 3 c/s llet semidesnatada
  • 100 g de sucre glass
  • 5 c/s de pols de galetes Maria
  • 1 c/c d'extracte de vainilla
Primer treballem la mantega i hi afegim la llet, la vainilla i les galetes mòltes. Homogeneïtzem bé i afegim el sucre glass lentament i tot batent amb les varilles fins que quedi una crema suau i esponjosa.

Es posa el frosting dins d'una màniga pastissera amb la boca que es prefereixi i es decora. Per damunt podem posar unes virutes de sucre de colors o el que tingueu per casa i finalment una mini galeteta Maria.




Us encantaran!!! I si us resistiu i no us les mengeu d'una sola vegada, recordeu guardar-les ben tancades dins de la nevera per tal que us aguantin uns 3-4 dies.